Kantoor Nedvest , Amsterdam , 2014

Programma: kantoorruimte, vergaderruimten
Opdrachtgever: Nedvest Capital Beheer B.V.
Locatie: Amsterdam
Status: gerealiseerd (2014)
Samenwerking: Petra van Roon

Een voormalig ketelhuis in Amsterdamse Zuid is getransformeerd tot een eigentijds kantoor voor investeringsbedrijf Nedvest. Slimme oplossingen, hergebruik en vakmanschap lopen als een rode draad door het ontwerp. Uitgangspunt was om met minimale middelen een eigentijdse, flexibele, gezonde en duurzame werkomgeving te maken, passend bij de uitstraling van het familiebedrijf. 

De overzichtelijke indeling, robuuste materiaalkeuze en luxe afwerking roepen al direct bij binnenkomst vertrouwen op bij de klant. Het kantoor biedt genoeg ruimte voor zowel ontmoeting als privacy, de strategische zichtlijnen zorgen voor ruimtelijkheid en doorlopende elementen als de stalen kozijnen en de houten trap voor verbinding en eenheid in het gebouw. Vanuit deze solide basis heeft het bedrijf alle ruimte voor een verdere eigen invulling.

Wie het kantoor van Nedvest binnenloopt, wordt verrast door het licht, de ruimte en de stoere inrichting. Het gebouw herbergt ruime vergaderruimtes en een flexibele ruimte in het souterrain, een royale open werkvloer, directiekamer, huiskamer, keuken en sanitaire voorzieningen op de begane grond en een intieme vergaderruimte op de verdieping. In het oog springen direct de donkere stalen kozijnen, die prachtig contrasteren met de eikenhouten en gietvloeren en de lichte wanden. Verspreid over het gebouw staan vier kloeke vergadertafels, met ieder een unieke afwerking. Glas, marmer, staal en hout bieden een stevige basis voor rendabel overleg. Bijzondere plantenkasten geven een groen accent en zorgen voor een gezond werkklimaat. Een trap met robuuste houten treden en stalen leuningen verbindt alle verdiepingen met elkaar.

Binnen de korte bouwtijd en het strakke budget zochten architect en aannemer op de bouwplaats zelf naar innovatieve oplossingen, om met minimale middelen een maximaal effect te kunnen bereiken. In de uitvoering stond vakmanschap centraal. De ruwe, stalen kozijnen zijn op maat gemaakt door een smid en een meubelmaker toverde een boomstam om tot vergadertafel. Slim hergebruik en het ‘Hacking Ikea’ principe zorgden voor voordelige oplossingen met een luxe uitstraling voor het overige kantoormeubilair. Een creatieve omgang materiaalgebruik is ook terug te vinden in de afwerking. Zo zijn de in het oog springende wanden gestuukt met tegellijm.

Foto's