Ga naar de inhoud

Winst tender Utrecht

Met de keuze van de gemeente Utrecht voor het plan Leeuwepoort gaat Studio Ard Hoksbergen in opdracht van AM Gebiedsontwikkeling 112 zeer duurzame woningen ontwerpen.

Leeuwepoort is een plan dat zich aan de buitenzijde voegt binnen het steenachtige karakter van de bestaande wijk. Aan de binnenzijde heeft het plan een bijzonder natuurlijke uitstraling. De woningen hebben houten gevels en er is veel groen voorzien in drie aan elkaar gekoppelde binnentuinen. Door de inrichting met biobased materialen wordt dit een natuurinclusieve plek voor mens en dier.

In het plan Leeuwepoort staat biobased bouwen centraal. De woningen worden volledig uitgevoerd met een houten draagconstructie, geïsoleerd met biobased materialen zoals stro en vlas en voorzien van circulaire materialen in de gevels en afbouw. De positieve milieu-impact is hierdoor groot. Het totale plan slaat anderhalf keer meer CO2 op dan de productie van alle materialen bij elkaar uitstoten tijdens de gehele levensduur. Leeuwepoort is hiermee een koploperproject in de stad Utrecht.