Ga naar de inhoud

Studio Ard Hoksbergen werkt aan kwalitatieve, functionele ruimtes met een scherp oog voor de natuurlijke, gebouwde en sociale omgeving. Met ons hechte team richten we ons op doordachte architectuur en werken we aan integrale ontwerpen.

Duurzaamheid en innovatie zijn voor ons vanzelfsprekende randvoorwaarden tijdens het ontwerpen. We werken op alle niveaus aan de ontwerpen, van concept tot detail. Het maken zit in ons bloed en zien wij als onderdeel van het ontwerpproces, van het maken van mock-ups en maquettes tot het schetsen aan maakbare ontwerpen.

Daarnaast kijken we naar lokale bouwtradities en de cultuurhistorische context en nemen we de wensen van gebruikers mee. Hiermee creëren we kwalitatieve, functionele en esthetische gebouwen die de culturele en natuurlijke context respecteren, voortbouwen op de kwaliteiten van de locatie en in de omgeving passen.

Ard Hoksbergen (Rotterdam, 1981) studeerde architectuur aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam en daarvoor MTS en HTS Bouwkunde. Vanuit zijn technische achtergrond kijkt hij vanuit esthetisch en praktisch oogpunt naar ruimte. Met zijn afstudeerproject won hij de Archiprix, waarna hij zich als zelfstandig architect vestigde. Voor zijn ontwerp voor basisschool Veerkracht in Amsterdam ontving hij de prestigieuze Abe Bonnema Prijs.

Uitzonderlijke, hoogwaardige architectonische kwaliteit, die toekomstige generaties inspireert

Juryrapport Abe Bonnema Prijs 2020

Medewerkers

Ard Hoksbergen

Bart van Pinxteren

Lucas van der Spek

Oud medewerkers
Renate Bijlholt, Steven Broekhof, André Cramer, Sarah Hermsen, Erik Hoogendam, Hiu Yu Ong, Filipa Rodrigues Gonzaga, Dirk Schlebusch, Victor Spijkers, Magdalena Stańczak, Karen Winnubst, Anna Zań