Strandeiland M5&7 , Amsterdam , 2023

Programma: ca. 66 sociale huurappartementen
Opdrachtgever: Ymere
Locatie: Amsterdam
Status: in ontwikkeling
Samenwerking: Studioninedots, BETA, Bureau B+B

In opdracht van de Amsterdamse woningbouwcorporatie Ymere werken we samen met Studioninedots en BETA aan het ontwerp van in totaal 200 sociale huurwoningen op Strandeiland, het laatste eiland in de wijk IJburg.

Strandeiland wordt met 8.000 woningen één van de grootste nieuwe stadswijken van Amsterdam. Een gemengde wijk met scholen en voorzieningen. Met aan de Havenkom winkels, horeca en andere voorzieningen en daaronder, aan de Makerskade, een spannend woonwerkmilieu. In 2023 worden de eerste woningen gerealiseerd. 

Door de ligging aan de IJburgbaai, het lange stadsstrand en de relatie met het water, wordt Strandeiland een ontspannen woonmilieu. Duurzaamheid is hier belangrijk. In de bouw én in het vervoer. Op Strandeiland krijgen fietsen, elektrisch-, en openbaar vervoer voorrang. 

Een groot deel van het woningaanbod bestaat uit betaalbare huurwoningen. Het wordt een buurt waar je ontspannen woont en door het strand en het vele water een vakantiegevoel hebt in je eigen wijk. Een veilige plek waar je je thuis voelt en mee kunt doen. Waar je met elkaar je eigen buurt maakt en waar ruimte is om elkaar te ontmoeten en je ideeën vorm te geven. 

Beeldmateriaal: Team IJ-Atelier

Foto's