Ga naar de inhoud

Sluisbuurt – groene parel

Het ontwerp voor deze natuurinclusieve woontoren werd gemaakt in nauwe samenwerking met Flux Landscape Architecture. Op de verschillende dakterrassen is elk een eigen habitat gecreëerd gebaseerd op de landschappen rondom Amsterdam.

Natuurinclusief
Voor dit ontwerp hebben we een zo natuurinclusief mogelijke woontoren ontworpen waar natuur en gebouw in elkaar overlopen en met elkaar verbonden zijn. De verschillende dakterrassen bieden niet alleen een prettig onderkomen voor bewoners, maar ook voor insecten en groen. Als speciaal detail zijn in het gebouw verschillende nestkastjes voor vogels verwerkt en is er plek voor ijsvogels in de kade.

Gezond leven
De verschillende voorzieningen liggen in de binnenstraat van het gebouw. Op de onderste twee verdiepingen is ruimte voor een zorgcentrum en een fietsparkeergarage. De passage in het atrium biedt ook een oplossing om de onderste verdiepingen van natuurlijk daglicht te voorzien. Aan de waterzijde is een plek om te ontspannen aan het water of te genieten van de in het gebouw geplaatste horeca.

Klimaatadaptie

Het groen dat vanaf de daken het gebouw opgroeit, biedt een schaduwrijke omgeving voor het hele gebouw en vangt water op. Stadsgevoel en natuur worden met elkaar verbonden door een open passage die de straat en waterkant aan elkaar koppelt.

Programma
85 appartementen
commerciële ruimte
horeca
zorgcentrum

Opdrachtgever
VORM Ontwikkeling

Locatie
Amsterdam

Status
Schetsontwerp

Samenwerking
Flux Landscape Architecture
Donker Groen