Ga naar de inhoud

Strandeiland – strand in de stad

De wijk Strandeiland wordt het nieuwe thuis van 20.000 Amsterdammers. Een nieuwe stadswijk met een strandgevoel. Samen met twee architecten werken we aan 200 sociale huurwoningen in deze nieuwe wijk, waarbij we verantwoordelijk zijn voor het ontwerp van drie gebouwen.

Levendige straten
Om dit tot een levendige buurt te maken is de margestrook van groot belang. Daarom krijgen de gebouwen stroken groen die de bewoners zelf mogen beplanten en inrichten. Deze stroken  verbinden de gebouwen aan de openbare ruimte en tegelijkertijd bevordert dit de biodiversiteit en regenbestendigheid.

Strandgevoel
De glooiende landschappen, de nabijheid van het water en glooiende paadjes doen de naam Strandeiland eer aan. Door het gebruik van lichte kleuren, witgeschilderde baksteen en de verfijnde  plankenstructuur in onze gebouwen krijg je gelijk een strandgevoel. 

Thuiskomen
Elk gebouw heeft een duidelijk herkenningspunt bij de entree, een accent waardoor je weet dat je thuis komt. De gebouwen zijn zo opgezet dat je er vanaf de straat doorheen kan kijken naar de binnentuin. Bij een van de gebouwen wordt een collectieve buurtkamer gerealiseerd waar een wijkbeheerder aanwezig is, maar waar je ook je verjaardag kan vieren of een kop koffie kan drinken.

Programma
ca. 200 sociale huurwoningen

Opdrachtgever
Ymere

Locatie
Amsterdam

Status
In ontwikkeling (start bouw 2025)

Samenwerking
Studioninedots
BETA
BplusB