Ga naar de inhoud

Architectenselectie gewonnen voor Xplore

Studio Ard Hoksbergen en VDNDP hebben de architectenselectie gewonnen voor de nieuwbouw van Xplore – Agora Amsterdam, een middelbare school voor 600 leerlingen in Amsterdam Noord, in opdracht van ZAAM, interconfessioneel voortgezet onderwijs!
 
Agora gaat over autonoom leren. Die autonomie gaat zo ver dat het kind als enige bepaalt wat zinvol is voor hem of haar. Het gevolg is dat elk kind zijn eigen leerroute volgt. De leervraag van het kind staat centraal. De nieuwsgierigheid of leergierigheid is leidend. Vanuit de leervraag ontstaat het leerproces. De nieuwbouw voor Xplore Agora in Elzenhagen Zuid (Amsterdam Noord) is het eerste gebouw in Nederland dat specifiek voor dit onderwijsconcept wordt ontworpen.

Ons team, Ard Hoksbergen en Marc Wools, heeft vorige week een kick-off gehad met het hele ontwerpteam. Samen met de gebruiker, opdrachtgever, Rienks Adviseurs, Van Rossum Raadgevende Ingenieurs BV, Peutz en Huisman & Van Muijen hebben we een leuke kennismaking gehad waar we samen het motto voor dit bijzondere project hebben bepaald. Leuke start! We kijken ernaar uit om na de vakantie te werken aan een prachtig integraal ontwerp.